27 januari 2019

De Werf in Beweging

Op 4 & 5 april 2019 kun je naar de voorstelling van De werf in Beweging, een bijzonder cultuurproject over – en op – de NDSM werf.
 
Ruim 40 kinderen en jonge talenten uit Noord maken kennis met de geschiedenis van de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM). Ze krijgen een educatieve rondleiding op de werf en praten met oud-werknemers van de werf. Tijdens 12 workshops worden de verhalen van de werf vervolgens samen met een regisseur, musici en een choreograaf vertaald in een artistieke voorstelling met theater, choreografie en live muziek.

De voorstelling geeft een blik op de cultuur van de werf op een manier die toegankelijk is voor een breed publiek. Naast herkenbare, grappige anekdotes en traditionele klassieke muziek van het orkest worden teksten van oud-werknemers vertaald door de kinderen met raps en ritmische (body)percussie. Er wordt verbinding gemaakt met de werf van toen en nu.

De verhaallijn, waarin het publiek de cultuur van de werf leert kennen vanuit de ogen van verschillende personages, maakt in de voorstelling verschillende perspectieven zichtbaar. Het verhaal mondt uit in de traditionele tewaterlating ceremonie waarin alle deelnemers tussen de 9 en de 86 jaar, amateur en (semi) professional vanuit verschillende kunstdisciplines samensmelten. Het publiek ervaart de werf van toen en het gevoel van saamhorigheid met alle zintuigen.

Fonds voor Noord heeft bijgedragen aan dit project.

werf-in-beweging-7915294

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *