Mensen maken Noord

Organisatie

Het team van Fonds voor Noord bestaat uit een coördinator en het buurtcomité.

Het beoordelen van de aanvragen wordt gedaan door het buurtcomité van Fonds voor Noord. Dit zijn bewoners uit verschillende buurten van Amsterdam Noord die samen beslissen over de aanvragen die binnen zijn gekomen. Het comité bestaat uit vijf tot tien personen, zij kennen hun buurt goed en zijn actief op zoek naar mooie initiatieven en ideeën. De buurtcomité-leden werken volgens de richtlijnen die zijn opgesteld in het Richtlijnen Buurtcomite 2020.

De vergaderingen van het buurtcomité worden voorgezeten door de lokale coördinator van Fonds voor Noord. De lokale coördinator beoordeeld echter geen projecten. De coördinator is verantwoordelijk voor alle communicatie, het verzamelen van de aanvragen en het begeleiden van de beoordelingsprocedure.

Fonds voor Noord wordt waar nodig ondersteund door Stichting Mensen Maken Amsterdam.

Buurtcomité

Melchior Bussink (de Bongerd)

Eva van Dijk (Noordelijke IJ-oevers)

Hans Heerema (Floradorp)

Ester Verhoeven (Floradorp)

Sara Liz van Til (Vogelbuurt)

Het buurtcomité wordt bijgestaan door Barbara de Meijere, lokale coördinator van Fonds voor Noord.

Iedere eerste (soms tweede) maandag van de maand komt het buurtcomité bijeen om de aanvragen van de maand ervoor de bespreken en te beoordelen.

Lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij het buurtcomité en mee te denken over mooie projecten in Amsterdam Noord? Stuur dan een mailtje naar info@.fondsvoornoord.nl met een korte motivatie en je CV.

Initiatiefnemers:
Partners: