10 april 2020

De CoronaCrisisKruk

2-2512557

Het zijn gekke tijden waarin we nieuwe vormen moeten vinden om samen te leven. Dat vraagt om creatieve projecten en oplossingen in de buurten van Amsterdam. Fonds voor Noord steunt juist nu ook buurtbewoners die een goed idee hebben voor hun buurt. Deze ronde werd bijvoorbeeld het ontwerp en ontwikkeling van de CoronaCrisisKruk gesteund met een gift. Sinds vorige vrijdag is deze speciale uitvinding in het Noorderpark te bewonderen.

Ontwerper Björn van den Broek van Object Studio in Amsterdam Noord legt uit hoe het idee ontstond. “Ik wist me even totaal geen raad met de nieuwe maatregelen. Als ik mensen tegenkwam hield ik mijn adem in en keek ik de andere kant op. Ineens bedacht ik me, aan de buitengrens van de richtlijn begint de ruimte voor contact, mag je weer ‘normaal doen,’ ademen en elkaar aankijken. En vooral ook: met elkaar praten.”

Maar hoe weet je zeker dat de afstand tussen jullie voldoende is? De CoronaCrisisKruk biedt hierbij uitkomst: zij meet netjes de 1.5 meter voor je af. Zo kun je, als je je buur in het park tegenkomt, plaatsnemen om veilig een kletspraatje maken. Stichting Noorderpark gaf de officiële opdracht voor het ontwerp, want het Noorderpark is toch “bij afstand het leukste park.”

LET OP: Nadrukkelijk verzoek van de overheid is om zoveel mogelijk thuis te blijven. We nodigen je dan ook specifiek niet uit om naar het park toe te komen. Maar als je er dan toch naar toe gekomen bent… Geniet veilig.

2-2512557
Foto: Cees Hin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *